12.000 handtekeningen voor petitie erbij in één dag

De actie van de samenwerkende ZZP-organisaties Stichting ZZP Nederland, PZO, Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen heeft gisteren een vliegende start gehad. Vanaf 17 uur hebben inmiddels 12.000 zelfstandigen de petitie getekend die voor Prinsjesdag aan de minister zal worden aangeboden. In totaal hebben nu 28.000 mensen de petitie ondersteund.

Via deze website worden zelfstandig ondernemers opgeroepen een petitie te ondertekenen die aangeboden wordt aan de verantwoordelijke minister. Het kabinet is van plan om 500 miljoen te bezuinigen op de aftrekposten voor ondernemers. Hiermee dreigt een flinke lastenverzwaring voor zelfstandigen.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek is al gebleken dat zelfstandigen het meest aan koopkracht hebben ingeleverd. Als de nieuwe bezuinigingen op de aftrekposten doorgaan zullen zelfstandig ondernemers nog eens 200 tot 300 extra per maand aan koopkracht inleveren. Zelfstandig ondernemers kunnen hun protest en steunbetuiging kenbaar maken en de petitie ondertekenen. Om één krachtig protest te verzamelen roepen de gezamenlijke ZZP-organisaties de 1.2 miljoen zelfstandigen op de petitie te ondertekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *